ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
gandul.ro
gandul.roCalatorii

La fel de frumos ca Transalpina sau Transfăgărășan. „Drumul Comorilor”, traseul superb știut de puțini români!

Transrarău, cel de-al treilea cel mai spectaculos traseu montan din Romania, este șoseaua din munţii Moldovei, care face legătura între Valea Bistriţei, de la Chiril şi Valea Moldovei, la Pojorâta. 

Transrarăul sau DJ 175B este o șosea montană care face legătura dintre Valea Bistriței și Valea Moldovei. Ajuge până la altitudinea de 1.400 de metri și o lungime de 26 de kilometri. Denumirea vine de la Masivul Rarău- Giumalău, pe care îl traversează, parte a Munților Bucovinei.

Drumul pornește din Pojorâta, urcă Munții Rarău până în apropiere de Pietrele Doamnei – Rarău și apoi coboară spre Valea Bistriței, până în localitatea Chiril.

Datorită peisajelor sale unice și spectaculoase a devenit una dintre atracțiile Bucovinei, fiind parcurs anual de zeci de mii de turiști… [continuare]


Accesați articolul integral pe gandul.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (gandul.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.