libertatea.ro
libertatea.roActualitateInternational

Nancy Pelosi a primit Ordinul Norilor Propițioși cu Marele Cordon Special, în timpul vizitei în Taiwan

Președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, i-a acordat miercuri lui Nancy Pelosi Ordinul Norilor Propițioși cu Marele Cordon Special, un ordin civil al țării pentru a exprima ”recunoștința” pe care o are față de președinta Camerei Reprezentanților, potrivit The Guardian.

Nancy Pelosi a susținut, miercuri dimineață, un scurt discurs în timpul vizitei sale din Parlamentul de la Taipei, în care a transmis că vine „cu gânduri pașnice în regiune”.

Înainte să ia cuvântul, a fost decorată cu Ordinul Norilor Propițioși cu Marele Cordon Special, președintele Taiwanului înfășurând-o pe această cu o eșarfă albastră.

Atât cetățenii, cât și străinii pot primi ordinul, în semn de bun augur.

Tsai a spus că premiul ”a reprezentat recunoștința lor față de Pelosi și dorința de a continua progresul relațiilor SUA-Taiwan printr-o mai mare cooperare”.

„Președinta Pelosi are legături vechi și profunde cu Taiwanul. Doamnă președinte, trebuie să vă exprim recunoștința mea”, a spus președintele Taiwanului.

La rândul ei, Pelosi a postat un mesaj pe Twitter, în care a spus că premiul a fost un „simbol al prieteniei puternice și de durată a Americii”.

În ciuda avertizărilor Beijingului, Nancy Pelosi a aterizat marți seară în Taiwan, în cadrul turneului său asiatic.

Pelosi a făcut mai multe declarații în timpul întâlnirii sale de la Taipei cu Tsai Ing-wen, în care a transmis că SUA nu vor abandona angajamentul față de Taiwan.

”Acum, mai mult ca niciodată, solidaritatea Americii cu Taiwanul este crucială. Și acesta este mesajul pe care îl aducem astăzi aici”, a spus Pelosi.

Ordinul Norilor Propițioși este un ordin civil al Republicii Chineză. Centrul medaliei prezintă o imagine a norilor, ca semn de bun augur. Acest ordin a fost instituit în 1941.


Citiți articolul original pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *