economica.net
economica.netActualitateEnergieNational

Importurile de gaze rusești rămân reduse, România înmagazinează mai puține gaze pentru iarnă

România importă azi 6,1 milioane de metri cubi de gaze prin punctul de interconexiune cu rețeaua bulgară Kardam-Negru Vodă, potrivit datelor Transgaz. 4,6 milioane de metri cubi sunt însă tranzit de gaze, care ajung în Ungaria, pe la Arad-Csanadpalota, așa că, pentru piața internă, gazele de import sunt azi într-un volum de 1,5 milioane de metri cubi.

Adică de cel puțin trei ori mai puțin decât volumele cu care eram obișnuiți înainte de data de 18 august.

Ca atare, și ritmul de înmagazinare a gazelor pentru perioada de iarnă a scăzut. Astăzi, sunt injectate în depozitele subterane doar 8,1 milioane de metri cubi de gaze, în condițiile în care eram obișnuiți cu volume zilnice de înmagazinare de două cifre.

Iată situația de azi dimineață, conform Transgaz

Pe 18 august dimineața datele Transgaz, arătau o diminuare drastică a importurilor de gaze, practic aproape de zero comparativ cu fluxurile obișnuite de import, fără să existe știri sau avertizări anterioare acestei opriri bruște a importului. Dimineață intrau în România, prin punctul Kardam-Negru Vodă gaze din rețeaua bulgară într-un volum de doar 4,8 milioane de metri cubi, și ieșeau spre rețeaua ungară… [continuare]


Accesați articolul integral pe economica.net

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (economica.net). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *