promotor
promotor.roActualitateAuto

Bugatti a prezentat noul Mistral Roadster, ultimul model echipat cu motor W16

Producătorul francez de automobile Bugatti a prezentat noul Mistral Roadster, ultimul model echipat cu motorul W16. Hypercar-ul din Molsheim va fi produs într-o serie limitată de 99 de exemplare. Oficialii companiei anunță că toate au fost deja vândute, în ciuda prețului de 5 milioane de euro.

Decapotabila bazată pe Chiron folosește același propulsor quad-turbo W16 de 8,0 litri. Acesta a debutat pe Veyron, iar mai târziu a fost montat pe Chiron Super Sport 300+. Pe Mistral, motorul dezvoltă tot 1.600 CP, la fel ca în cazul modelului din care derivă. Bugatti nu a dezvăluit performanțele mașinii, însă, în 2019, Chiron W16 a reușit să atingă o viteză de top peste 490 km/h.

Noul hypercar este unul dintre cele mai rapide roadstere de serie din lume. De aceea, francezii au ales numele Mistral, după denumirea vântului specific din Franța.

Interiorul noului Mistral Roadster a fost inspirat de Chiron

Din punct de vedere estetic, noul W16 Mistral afișează detalii ce amintesc de modele Bugatti din anii 1930. Este vorba despre Type 57 Roadster Grand Raid din 1934, Type 40, Type 41 Royal și Type 55 Roadster… [continuare]


Accesați articolul integral pe promotor.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (promotor.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *