rfi.ro
rfi.roActualitatePolitica

Anca Dragu (USR): Când ai o rectificare bugetară pozitivă pe lipsa de investiții nu e o mândrie

Anca Dragu critică rectificarea bugetară: ”Este o rectificare care confirmă ceea ce am spus la aprobarea bugetului pentru 2022 și anume că o parte din cheltuielile pentru salarii nu s-a reflectat în bugetul inițial, pentru că, vedeți, avem un plus de 2,8 miliarde de lei adăugate la cheltuieli de personal, apoi, mai avem pentru Sănătate 2,8 miliarde de lei, în special, sunt medicamente compensate și servicii medicale, mai avem vreo 2,5 miliarde concedii medicale, din păcate, Guvernul Ciucă a făcut economie, între ghilimele spus, în buget, prin neplata acestor concedii medicale (…). Deci confirmă îngrijorările inițiale cum că multe categorii de cheltuieli au fost subfinanțate”.

Fostul ministru de Finanțe remarcă de asemenea cea mai mare problemă a rectificării bugetare: ”Marea problemă în această rectificare este lipsa banilor pentru schema de sprijin pentru facturile la gaze și energie electrică. Aici este o întreagă poveste, în special pentru consumatorii non-casnici, deci pentru agenții economici. Avem o estimare din partea ANRE de impact de 31 de miliarde de lei a acestei scheme, schema aprobată prin OUG 27 de Guvern. Din această schemă, din păcate, numai vreo 2,5 miliarde au fost aprobate acum la rectificare. Deci de la 31 de miliarde la două și ceva miliarde este o diferență uriașă și asta va crea o problemă foarte mare în sectorul de energie pentru furnizori”[continuare]


Accesați articolul integral pe rfi.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (rfi.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *