caleaeuropeana.ro
caleaeuropeana.roInternational

Producătorul german de armament Rheinmetall nu va putea livra Ucrainei tancuri Leopard 2 reparate mai devreme de 2024

Compania germană producătoare de armament Rheinmetall susține că nu va putea repara tancurile de luptă Leopard 2 pentru Ucraina decât cel mai devreme în 2024, relatează Bild am Sonntag, preluat de Reuters și Agerpres.

„Chiar dacă mâine se decide că putem trimite tancurile noastre Leopard la Kiev, livrarea va dura până la începutul anului viitor”, a declarat directorul general Armin Papperger pentru Bild am Sonntag, potrivit unui raport preliminar.

Grupul deține 22 de tancuri Leopard 2 scoase din uz și 88 de vehicule din modelul anterior, Leopard 1. Reparația va dura aproape un an, a precizat Papperger.

„Vehiculele nu sunt doar revopsite, ci trebuie să fie transformate pentru a fi folosite în război. Ele sunt complet demontate și apoi reconstruite”. Fără o comandă, grupul nu poate face tancurile operaționale, deoarece acest lucru costă câteva sute de milioane de euro. „Rheinmetall nu poate prefinanța acest lucru”, a explicat Papperger…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *