ULTIMELE STIRI

luni, 8 august, 2022
impact.ro
impact.roActualitateInternational

Jens Stoltenberg: ”Războiul din Ucraina, cel mai periculos moment al Europei de la al Doilea Război Mondial încoace”

lensa.ro

Războiul din Ucraina este cel mai periculos moment pentru Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, iar Rusiei nu trebuie să i se permită să câștige, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Cea mai periculoasă situație din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial

Pentru a împiedica Moscova să reușească, NATO și țările membre ar putea fi nevoite să continue să sprijine Ucraina cu arme și alte tipuri de asistență pentru o perioadă lungă de timp, a spus el, potrivit Reuters.

„Este în interesul nostru ca acest tip de politică agresivă să nu reușească”, a declarat Stoltenberg într-un discurs susținut în Norvegia, țara sa natală.

Descriind ceea ce Moscova numește o „operațiune militară specială” drept un atac la adresa actualei ordini mondiale, Stoltenberg a declarat că alianța trebuie să împiedice extinderea războiului.

„Aceasta este cea mai periculoasă situație din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Dacă președintele Vladimir Putin se gândește măcar să facă ceva similar cu o țară NATO, așa cum a făcut cu Georgia, Moldova sau Ucraina, atunci toată NATO va fi implicată imediat”, a spus Stoltenberg.

Este cea de-a 162-a zi de război în Ucraina și perspectivele opririi ostilităților sunt tot mai incerte. Bombardamentele nu mai contenesc, iar numărul victimelor crește de la o oră la alta.

Taiwanul poate deveni un nou teatru de război

Dar iată că situația se complică în întreaga lume. Vizita de miercuri a președintei Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, la Taipei a inflamat spiritele și în altă parte a lumii.

China a lansat, joi, mai multe rachete balistice Dongfeng în apele din jurul coastelor de nord-est și sud-vest ale Taiwanului. În plus, armata chineză a făcut multiple incursiuni scurte pe linia mediană care desparte strâmtoarea Taiwan începând de miercuri seara și continuând până joi dimineață.

Între timp, Marina SUA a declarat că portavionul USS Ronald Reagan desfășura operațiuni programate în Marea Filipinelor din Pacificul de Vest, o porțiune de ocean care include apele de la sud-est de Taiwan.

 


Citiți articolul original pe impact.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (impact.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
chilipirul-zilei.ro/

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.