gandul.ro
gandul.roInternational

REVOLUȚIE MEDIA! Coaliția europeană împotriva MONOPOLULUI Google cere daune de 2,1 miliarde €: „Abuz de poziție dominantă, prețuri crescute pe ascuns”

Uriașa companie Google este acuzată că abuzează de o poziție dominantă în piață, iar companiile media care au intentat acest mega-proces susțin că, în condiții normale, ar fi încasat venituri mult mai mari din publicitate. În același timp, aceleași companii precizează că, fără acest monopol Google, taxele plătite pentru serviciile de tehnologie publicitară ar fi fost mult mai mici. Cazul a fost depus la Tribunalul Districtual din Amsterdam miercuri, 28 februarie 2024.

Printre cele 32 de companii media care au dat Google în judecată se află și gigantul media Axel Springer – cea mai mare companie care editează ziare în Germania, activă în peste 40 de țări, care deține Bild, Politico, Welt și Insider. De asemenea, Axel Springer deține și două mari portaluri de anunțuri, StepStone Group și AVIV Group.

Nu mai puțin de 2,1 miliarde de euro ar trebui să plătească Google drept daune, în urma acestui proces care se anunță a fi unul spectaculos, dar lupta va fi cu siguranță dusă pe toate fronturile, iar părțile se vor duela aprig în fața magistraților.

Uniunea Europeană – care a implementat reglementări mai stricte pentru firmele Big Tech decât SUA (Digital Service Act, care a intrat în vigoare la începutul acestei luni) – a „lovit” compania Google cu o amendă antitrust de 2,7 miliarde de dolari, în anul 2017, pentru abuz de piață legat de serviciul său de shopping online… [continuare]


Accesați articolul integral pe gandul.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (gandul.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *