digi24
digi24.roInternational

Trump a fost eliminat de pe buletinul de vot și din statul Illinois

Sistemul judiciar din statul american Illinois a decis că Donald Trump este ineligibil să candideze la președinția Statelor Unite și l-a eliminat pe fostul președinte de pe buletinul de vot din alegerile preliminare republicane, acesta fiind al treilea stat care ia o astfel de decizie. Totuși, disputa privind prezența fostului președinte pe buletinele de vot este, în prezent, evaluată de Curtea Supremă, aceasta urmând să dea un verdict final în viitorul apropiat.

Această decizie, asemănătoare celor din statele Maine şi Colorado, vine în timp ce Curtea Supremă majoritar conservatoare, vârf al puterii judiciare americane, urmează să decidă dacă acţiunile lui Donald Trump în timpul asaltului asupra Capitoliului, în 6 ianuarie 2021, îl fac ineligibil.

Şansele ca membrii Curţii Supreme să tranşeze problema în defavoarea fostului preşedinte sunt slabe, judecătorii dorind să evite cu orice preţ să lase loc unor suspiciuni privind o ingerinţă electorală.

Judecătoarea din Illinois, Tracie Porter, o democrată, a declarat, cu toate acestea, miercuri, că numele fostului preşedinte trebuie retras de pe buletine în timpul alegerilor preliminare republicane din acest stat, ce vor avea loc pe 19 martie, „sau să se facă în aşa fel încât voturile exprimate în favoarea lui să fie suprimate”… [continuare]


Accesați articolul integral pe digi24.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (digi24.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *