Țânțarii sunt coșmarul oricărei veri, căci deseori ni se întâmplă să nu ne putem petrece serile în liniște, din cauza acestor mici insecte care la prima vedere par inofensive. Înțepăturile de țânțari aduc cu sine umflături, mâncărimi și pete inestetice, însă problema este, de fapt, mult mai gravă.
Mușcătura de țânțar este o alergie la saliva pe care insecta o lasă în pielea noastră, în momentul în care ne mușcă pentru a ajunge la sânge. Chiar dacă mușcăturile sunt, într-adevăr, deranjante, ele sunt mult mai puțin periculoase decât bolile pe care țânțarii le poartă. Spre exemplu, atunci când străpung pielea a două sau mai multe gazde, saliva lor poate transmite viruși de la una la cealaltă.
La fel de interesant: Remedii naturale pentru înțepăturile de țânțari. Cum să calmezi zona inflamată și mâncărimile
Ei pot purta diferite virusuri, pot cauza febră, iar Zika, spre exemplu, poate avea un efect devastator asupra vieții tale, pe termen lung. Din fericire, dacă nu ești adeptul/adepta substanțelor toxice create special pentru a elimina aceste insecte, trebuie să știi că există câteva trucuri cu ajutorul cărora îți poți lua adio de la țânțari vara aceasta.
Cum scapi de țânțarii din casă și din curte
Potrivit specialiștilor, țânțarii ar fi atrași de culorile închise, motiv pentru care este recomandat să porți nuanțe deschise, situație în care ieși în câștig, pentru că asemenea haine sunt recomandate și atunci când este foarte cald afară. Totodată, la capitolul vestimentație, trebuie să știi că pielea poate fi penetrată de țânțari printr-un strat subțire de haine, așa că pantalonii și bluzele mulate nu sunt neapărat cea mai bună variantă.
Nu rata nici: Patru plante eficiente în lupta împotriva insectelor. Busuiocul și menta, printre inamicii țânțarilor
Uleiul de eucalipt de lămâie este recunoscut pentru efectul aproape magic pe care îl are împotriva țânțarilor, iar o altă soluție naturală care îi poate ține la distanță este picardina, un derivat sintetic al plantei de piper. Lumânările de citronella sau torțele unse cu ulei pot ține țânțarii la distanță ore în șir, iar apa îi atrage, deci ai grijă ca recipientele precum ghivece, tăvițe pentru flori și alte asemenea, de pe terasa ta, să fie uscate!
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa [email protected]!
Citiți articolul original pe