promotor
promotor.roAuto

Top 10 cele mai bune mașini cu motoare diesel disponibile în 2023

După scandalul Dieselgate mașinile dotate cu propulsoare alimentate cu motorină au început să piardă rapid din cota de piață. Iar accelerarea procesului de electrificare din industria auto a redus și mai mult preferințele clienților pentru acest tip de motorizare.

Pe de altă parte motoarele diesel pentru autoturisme vor fi scoase treptat din oferte în Europa după ce țările membre au fost de acord să interzică vânzarea de mașini noi cu propulsoare termice din 2035. Acest aspect indică și renunțarea la dezvoltarea de noi motoare alimentate cu acest tip de combustibil pentru că nu mai este rentabil din punct de vedere economic.

Dar pentru că mai avem câțiva ani până la momentul în care autoturismele cu propulsoare diesel vor fi eliminate din ofertele producătorilor auto cei care preferă acest tip  motorizare au la dispoziție o gamă variată de unde să aleagă. Revista britanică Auto Express a realizat un top al celor mai bune mașini noi dotate cu motoare diesel ce pot fi cumpărate în acest an. Cele mai multe modele de pe lista jurnaliștilor din UK sunt fabricate de producătorii germani, dar în top apare și motorul dCi 115 folosit inclusiv pentru Dacia Duster.

Cele mai bune mașini cu motoare diesel

Auto Express admite că autoturismele dotate cu aceste propulsoare poluează mai mult, dar jurnaliștii britanici susțin că cele mai recente modele sunt mult mai bune și au la bord o mulțime de tehnologie pentru a ajuta la reducerea gazelor nocive pe care le eliberează. Cu avantaje clare privind economia de combustibil mașinile dotate cu motoare diesel rămân prima alegere pentru șoferii care parcurg foarte mulți kilometri anual. O surpriză în acest clasament o reprezintă lipsa autoturismelor cu sigla VW și plasarea modelului Skoda Octavia pe primul loc…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (promotor.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *