ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
impact.ro
impact.roActualitateNational

Cea mai căutată meserie din România. În străinătate salariul ajunge la 10.000 de euro pe lună

Ziua inginerului român este celebrată, an de an, în data de 14 septembrie. Astfel, ziua de ieri ne-a amintit că țara noastră are mare nevoie de ingineri. Nu mai puțin de 200.000 au ales să lucreze în străinătate, cu toate că în România ar fi acum nevoie de 750.000 de astfel de specialisti. Motivul? Afară salariul ajunge și la 10.000 de euro pe lună.

România duce lipsă de ingineri

Țara noastră duce lipsă de ingineri, însă nu și de studenți la universități tehnice. Numai că există o problemă. Majoritatea tinerilor aleg să profeseze peste hotare, deoarece acolo salariul poate ajunge și la 10.000 de euro pe lună.

În prezent, România are nevoie de peste 750.000 de ingineri în următorii 10 ani. Sunt în acest moment peste 200.000 de ingineri care au ales calea străinătăţii pentru un trai mai bun. Vorbim de studenți formați înainte sau după 1989, precizează Mihnea Cosmin Costoiu, rectorul Universității Politehnice București, potrivit stirileprotv.ro[continuare]


Accesați articolul integral pe impact.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (impact.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]tirihub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.