sfatulmedicului.ro
sfatulmedicului.roSanatate & Fitness

Ce inseamna cu adevarat intoleranta la gluten – dincolo de boala celiaca

Ce este intoleranta la gluten?

Intoleranta la gluten presupune existenta unor simptome de tipul balonarii, flatulentei si oboselii dupa consumul de alimente care contin gluten.

Glutenul este o proteina care se gaseste in multe alimente si bauturi, precum paste, bere, cereale, vitamine, chiar si in unele cosmetice, insa sursa principala o reprezinta graul.

Intoleranta se mai numeste si sensibilitate la gluten non-celiaca si nu reprezinta acelasi lucru cu boala celiaca.

Alergia la gluten nu este aceeasi cu intoleranta alimentara. Alergia presupune aparitia mancarimilor, eruptiilor, varsaturilor sau a dificultatii in respiratie.

…[sfatulmedicului.ro]


Orice informatii despre sanatate de pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.


Accesați articolul integral pe sfatulmedicului.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (sfatulmedicului.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@stirihub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...