Uniunea Europeană a reușit să devină mai puternică, iar Boris Johnson a avut un rol cheie în acest sens. Simon Kuper a scris un editorial pentru Financial Times în care explică modalitatea în care Executivul comunitar a ajuns să fie ”revigorat”.
În mod genetal, multe lucruri sunt în neregulă cu UE. În comandamentul european înspăimântător de postmodernist de la Bruxelles, unde tot mai mulți se îmbolnăvesc de atâta stat prin birouri, birocrații de azi pot apărea mâine dimineață în calitate de angajați ai unor forme private de avocatură.
În prezent, Europa se confruntă cu un război tot mai intens, cu o criză a nivelului de trai, cu perspectiva unei recesiuni și, în Italia, cu primul guvern de extrema dreaptă instalat vreodată la conducerea unuia dintre statele membre mari. Și mai e și amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin: să argumentezi că el n-ar face niciodată ceva atât de autodistrugător înseamnă să treci cu vederea cum am ajuns în situația dată.
În plus, UE și-ar putea pierde și protectorul american dacă Donald Trump sau vreunul ca el va ajunge la putere în 2024, arată Financial Times… [continuare]
Accesați articolul integral pe financiarul.ro