republica.ro
republica.roActualitateNational

Cât cresc impozitele pe locuințe, de anul viitor. „Vreți să vă dau exemplul casei mele? E o creștere spre 4.000 de lei a impozitului, de la circa 1.000 de lei”

Impozitele pe locuințe ar putea crește de patru ori, în unele localități, după schimbările aduse Codului Fiscal prin OG 16/2022, aprobată recent de Executiv.

Adrian Vascu, fost președinte al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR), invitat la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, a explicat că în cazul în care autoritățile locale vor păstra cotele minime de impozitare, în orașe precum Timișoara, Craiova, Iasi, Slatina, Târgu Mureș impozitul pe locuință va crește cu cel puțin 25%, după noile modificări ale Codului Fiscal. Vascu a dat și exemplul locuinței sale din Cluj, pentru care, dacă primăria nu va crește cota de impozitare, va plăti anul viitor un impozit de circa patru ori mai mare, de la 950 lei, cât a plătit în acest an, la aproximativ 4.000 de lei.

„Vreți să vă dau exemplul casei mele? M-am uitat cât plătesc impozit pe declarațiile pe care le-am primit de la primărie. Am văzut că am plătit impozit 950 lei. Am calculat invers valoarea impozabilă și mi-am dat seama că era undeva calculată, pe algoritmul vechi, la vreo 450.000 lei… [continuare]


Accesați articolul integral pe republica.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (republica.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *