sfatulmedicului.ro
sfatulmedicului.roSanatate & Fitness

Angina herpetica, o infectie virala comuna

Ce este angina herpetica

Angina herpetica este o infectie virala ce se raspandeste rapid in special intre copii, in comunitati precum gradinita sau scoala. Infectia produce febra inalta si afte bucale ce pot fi dureroase.

Angina herpetica afecteaza cel mai frecvent copiii mici, cu varsta sub 10 ani, din cauza colectivelor in care sunt zilnic. Adolescentii si adultii pot dobandi si ei aceasta infectie, insa mai rar. Au risc crescut nou-nascutii, persoanele cu imunosupresie si femeile insarcinate.

Angina herpetica este o infectie virala comuna ce se raspandeste repede, fiind mai frecventa in lunile de vara si de toamna.

Consecinte asupra organismului

Angina herpetica cauzeaza afte in interiorul cavitatii bucale si gatului copilului, ceea ce va face ca alimentarea si bautul de apa sa fie dureroase. Inghitirea poate deveni din ce in ce mai dificila, ducand la probleme de nutritie ale copilului. In astfel de situatii este esential sa insistati asupra alimentatiei si hidratarii, chiar daca cei mici o evita… [continuare]


Orice informatii despre sanatate de pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.


Accesați articolul integral pe sfatulmedicului.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (sfatulmedicului.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *