libertatea.ro
libertatea.roInternational

Stoltenberg propune un fond de ajutor militar de 100 de miliarde de euro pentru Ucraina, pregătind NATO de posibila revenire a lui Trump la Casa Albă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a propus un pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 100 de miliarde de euro (107 miliarde de dolari), pe cinci ani, care ar conferi alianţei occidentale un rol mai direct în acordarea de sprijin Kievului, au declarat marţi, 2 aprilie, cinci diplomaţi pentru Reuters, potrivit News.ro.

În baza acestui plan, NATO ar prelua o parte din activitatea de coordonare de la coaliţia ad-hoc condusă de SUA, cunoscută sub numele de grupul Ramstein – un pas menit în parte să protejeze împotriva unei posibile reduceri a sprijinului american, în cazul în care Donald Trump se întoarce la Casa Albă, au precizat diplomaţii citați.

Este de aşteptat ca propunerea să fie discutată în cadrul reuniunii de două zile a miniştrilor de externe din cadrul NATO, miercuri şi joi, cu scopul de a finaliza la timp un pachet de măsuri pentru summitul de la Washington al alianței, care va fi organizat în iulie.

Până în prezent, NATO, ca organizaţie, s-a limitat la ajutoare neletale pentru Ucraina, de teamă că un rol mai direct ar putea declanşa o escaladare a tensiunilor cu Rusia. Majoritatea aliaților furnizează însă arme Ucrainei pe bază bilaterală… [continuare]


Accesați articolul integral pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *