Sicilia deține oficial titlul de „Regiune Gastronomică Europeană” în anul 2025. Premiul a fost acordat de Institutul Internațional pentru Gastronomie, Cultură, Arte și Turism (IGCAT). Acest titlu a fost deținut de Catalonia (Spania) și Minho (Portugalia) în 2016, de Aarhus (Danemarca), Lombardia de Est (Italia) și Riga-Gauja (Letonia) în 2017, Galway (Irlanda) și Brabant de Nord (Olanda) în 2018, de Sibiu (România) și Egeea de Sud (Grecia) în 2019, Kuopio (Finlanda) în 2020 și 2021, Ljubljana (Slovenia) și Regiunea Coimbra (Portugalia) în 2021, Trondheim-Trøndelag (Norvegia) și Menorca (Spania) în 2022, Hauts-de-France (Franța) în 2023, Regiunea lacului Saimaa (Finlanda) în 2024.
Siciliei i-a fost recunoscută în mod oficial maniera de abordare durabilă a agriculturii și a angajamentului ferm de a proteja speciile locale și de a sprijini producția de alimente tradiționale. Aceasta a fost desemnată Regiunea Europeană a Gastronomiei 2025 de către Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Arte și Turism (IGCAT).
Consilierul pentru agricultură al regiunii Sicilia, Luca Sammartino, a declarat, după ce a primit trofeul, că Sicilia a alocat trei milioane de euro pentru dezvoltarea programului Regiunea Europeană a Gastronomiei 2025: un milion pentru 2024 și două milioane pentru 2025
Guvernul sicilian a decis să instituie un plan de investiții amplu pentru a îmbunătăți această moștenire neprețuită și pentru a primi vizitatori care vor veni în Sicilia să guste produsele noastre, să învețe despre tradițiile noastre și să descopere magia incredibilă a peisajelor noastre, a mai spus Sammartino… [continuare]
Accesați articolul integral pe gandul.ro