ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
digi24
digi24.roActualitateInternational

Raport: Rusia a câștigat sume uriaşe din vânzarea de combustibili și le folosește pentru a „finanța crime de război” în Ucraina

Rusia a obţinut venituri de 158 de miliarde de euro din exporturile de combustibili fosili în şase luni de război, profitând de preţurile ridicate, potrivit raportului unui centru independent de cercetare publicat marţi, care îndeamnă la sancţiuni mai eficiente.

„Explozia preţurilor combustibililor fosili înseamnă că veniturile actuale ale Rusiei sunt cu mult peste cele din anii precedenţi, în ciuda reducerilor volumelor exportate”, subliniază raportul redactat de Centre for research on energy and clean Air (CREA), cu sediul în Finlanda, citat de AFP.

Preţurile gazelor au atins maxime istorice în Europa, în timp ce preţul petrolului a crescut semnificativ de la începutul războiului, chiar dacă în ultima vreme a scăzut, potrivit Agerpres.

Aceste cifre au fost estimate pentru primele şase luni de război după invazia Ucrainei de către Rusia, din 24 februarie până în 24 august… [continuare]


Accesați articolul integral pe digi24.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (digi24.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.