rfi.ro
rfi.roOpinii

Refacerea naturii Europei, un proiect care întâmpină o opoziție înverșunată în Parlamentul European

O inițiativă a Comisiei Europene pentru refacerea naturii Europei până în 2050 a generat o dispută aprinsă în Parlamentul European, acolo unde a întâmpinat opoziția celui mai important grup politic, PPE. Această propunere face parte din pachetul mai larg al Pactului Verde. Iar evenimentele din Parlamentul European arată cât de complicată este aplicarea în practică a măsurilor de ecologizare.

Cu exact un an în urmă, Comisia adopta propuneri novatoare în vederea refacerii ecosistemelor deteriorate și a naturii în întreaga Europă, de la terenuri agricole și mări la păduri și medii urbane. Mai precis, propunerea legislativă are în vedere aducerea într-o stare bună a 80 % din habitatele europene care se află într-o stare precară. Conform acestei propuneri fiecărui stat membru i s-ar trasa obiective obligatorii din punct de vedere juridic pentru refacerea naturii în diferite ecosisteme.

În plan general, Comisia are în vedere ca până în 2030 să nu mai existe nicio pierdere netă de spații urbane verzi, după care să urmeze o creștere de 5 % până în 2050 și o acoperire minimă de 10 % a coronamentului copacilor în fiecare metropolă, oraș și suburbie din Europa precum și un câștig net de spațiu verde integrat în clădiri și infrastructură. O puternică înverzire a orașelor, așadar și – se înțelege – o veste nu tocmai bună pentru unii dezvoltatori imobiliari.

Un alt obiectiv al Comisiei este inversarea declinului insectelor cu rol de polenizare până în 2030 și creșterea populațiilor după această dată. Aceasta înseamnă și păstrarea în stare naturală a unor procente din terenurile agricole…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (rfi.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – contact@stirihub.ro. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...