gandul.ro
gandul.roActualitateInternational

România cere sancționarea Rusiei pentru atacul asupra închisorii Olenivka, în care au murit prizonieri de război

România cere sancționarea internațională a Rusiei pentru atacul asupra închisorii Olenivka din Donbas, în urma căruia au murit zeci de prizonieri ucraineni. Ministerul Afacerilor Externe condamnă bombardarea închisorii și uciderea prizonierilor de război ucraineni și transmite condoleanțe.

„Ministerul Afacerilor Externe condamnă ferm bombardarea închisorii din Olenivka şi uciderea prizonierilor de război ucraineni. Aceste crime atroce comise de Rusia impun investigarea şi sancţionarea internaţională. Transmitem condoleanţe familiilor şi susţinere totală pentru Ucraina”, a scris MAE pe Twitter.

O închisoare din Olenivka a fost bombardată vineri, majoritatea celor 193 de prizonieri de război ucraineni aflați acolo fiind uciși sau răniți, în urma declarației Ministerului rus al Apărării.

Rusia susține că lovitura a venit din partea rachetelor din Ucraina

Rusia afirmă că lovitura a venit de la un lansator multiplu de rachete, furnizat Ucrainei de către SUA.

De asemenea, Kievul caută să recupereze teritoriile controlate de separatiștii propuși în estul Ucrainei, potrivit Hotnews.ro.

Statul ucrainean a susținut că nu ar trage niciodată asupra unei poziții civile, mai ales într-un loc în care se aflau ucraineni, acuzând că Rusia a organizat atacul ca răzbunare asupra naționaliștilor ucraineni.

Regimul Azov consideră uciderea în masă a prizonierilor de război ucraineni drept un act de execuție publică și a cerut sancțiuni Rusiei pentru crimele făcute.


Citiți articolul original pe gandul.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (gandul.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *