wall-street.ro
wall-street.roActualitateNational

Românii vor avea parte de o nouă minivacanță. Ce zile libere urmează

În plin sezon de vară, românii vor avea parte de o nouă minivacanță de care se vor putea bucura în următoarea perioadă. Este vorba despre o nouă zi liberă care poate fi unită cu weekendul pentru a se face punte.

Sărbători legale 2022 | Weekend prelungit pentru români: Ce nouă minivacanță va urma

Românii vor avea parte de o nouă minivacanță în zilele următoare. Dat fiind faptul că 15 august este zi liberă de la stat, conform calendarului de zile libere stabilit pentru anul 2022, aceasta va putea fi unită cu weekend și asta pentru că pică luni.

În Calendarul Creștin Ortodox, ziua de 15 august este rezervată pentru una dintre cele mai mari sărbători din an: Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. Totodată, românii mai sărbătoresc și Ziua Marinei, Sfânta Maria fiind ocrotitoarea marinarilor. Va fi așadar un weekend prelungit pentru români, timp în care vor avea o zi în plus să meargă la mare sau la munte.

Litoralul românesc este în continuare cea mai căutată destinație de vară din România, iar Eforie Nord, Mamaia, Eforie Sud și Costinești sunt în topul preferințelor turiștilor. Prețurile medii încep de la 284 lei/cameră dublă/noapte. În ceea ce privește prețurile pentru șezlonguri, acestea pornesc de la 25 de lei/șezlong/zi în stațiunile din sudul litoralului românesc și în Constanța și pot ajunge până la 50-100 de lei/șezlong/zi în Mamaia.

Calendar zile libere 2022. Ce zile libere ne-au mai rămas în acest an

Cu tot cu Ziua de 15 august, românii vor mai beneficia, până la finalul anului 2022 de cinci zile libere.

  • 30 noiembrie (miercuri) – Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (joi) – Ziua Națională a României
  • 25 decembrie (duminică) – Crăciunul
  • 26 decembrie (luni) – Crăciunul

Rămâne de văzut dacă vom avea mai multe zile libere în 2023, dat fiind faptul că mai mulți parlamentari au depus diverse proiecte legislative pentru ca românii să beneficieze de mai multe zile libere legale. Se discută deocamdată despre data de 2 decembrie și despre ziua de 24 decembrie, cea din Ajunul Crăciunului.


Citește și: Spania ar putea fi prima țară europeană care introduce ”concediul menstrual”. Măsura există deja în state din Asia și Africa


Citiți articolul original pe wall-street.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (wall-street.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *