gandul.ro
gandul.roInternational

Oglinzi și fum în Ucraina: Oamenii lui Putin au „DISTRUS” un sistem anti-aerian de 140 de milioane de euro. Sau nu totul este ceea ce pare?

La marginea unei păduri din Ucraina, un sistem anti-aerian avansat a fost observat de o dronă de recunoaștere rusă. Eforturile ucrainenilor de a ascunde platforma sofisticată, în valoare de 140 de milioane de euro, au eșuat. La scurt timp după aceea, o dronă kamikaze Lancet vine și distruge sistemul IRIS-T, de producție germană.

Însă rușii au fost păcăliți. Ceea ce au distrus este, de fapt, o „momeală”. Platforma IRIS-T vizată de drona kamikaze este una gonflabilă.

Strategia nu este nouă, fiind folosită deseori în al Doilea Război Mondial de aliați, în nordul Africii, dar și înainte de Debarcarea din Normandia.

decoy
Sistem anti-aerian fals, produs în Cehia pentru Ucraina. (Foto: captură din video)

Kievul a instalat zeci de astfel de arme și platforme false de-a lungul frontului. Există și copii de sisteme HIMARS sau de tancuri Leopard 2. Unele sunt gonflabile, iar altele sunt construite din lemn, carton și metal…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (gandul.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *