spotmedia.ro
spotmedia.roSanatate & Fitness

Legătura dintre canabis și schizofrenie. Riscul e mai mare la bărbați

Bărbații tineri dependenți de canabis prezintă un risc crescut de a dezvolta schizofrenie, sugerează un nou studiu.

Experții estimează că aproape o treime din cazurile de schizofrenie la persoanele cu vârsta cuprinsă între 21 și 30 de ani au fost declanșate de consumul de canabis, scrie The Telegraph.

Consumul de canabis afectează aproximativ 1 din 200 de persoane. Un nou studiu condus de cercetători danezi a analizat dosarele de sănătate a aproape 7 milioane de oameni de peste 50 de ani și s-a descoperit o legătură puternică între schizofrenie și dependența de canabis.

Oamenii de știință estimează că 30% dintre cazurile de schizofrenie la bărbații cu vârsta cuprinsă între 21 și 30 de ani și 15% dintre cazurile la persoanele cu vârsta între 16 și 49 de ani ar fi putut fi prevenite prin tratarea dependenței de canabis…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (spotmedia.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *