hotnews.ro
hotnews.roEconomieFinante

​Horeca își pierde opțiunea de a plăti impozit pe profit sau venit / Ce se schimbă la taxarea microîntreprinderilor

Draftul privind creșterile de taxe aduce modificări și în privința microîntreprinderilor. De asemenea, Horeca nu va mai putea să opteze pentru impozit pe venit sau pe profit.

Aceste firme au avut opțiunea introdusă prin OG 16/2022 (după ce li s-a scos impozitul specific), astfel că majoritatea au optat pentru impozit pe venit, deoarece plătesc mai puțin.

Ei bine, noul document pregătit de Coaliția PSD-PNL vine cu această noutate. Așadar, le place sau nu, Horeca nu va mai fi specială din acest punct de vedere.

Din octombrie 2023, cotele de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor ar putea fi:

1%, pentru microîntreprinderile care realizează venituri care nu depășesc 300.000 lei inclusiv

3%, pentru microîntreprinderile care:

  1. realizează venituri peste 300.000 lei;
  2. desfășoară activități corespunzătoare codurilor CAEN: 5821 – Activități de editare a jocurilor de calculator, 5829 – Activități de editare a altor produse software, 6201 – Activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client), 6209 – Alte activități de servicii privind tehnologia informației, 5610 – Restaurante, 5621 – Activități de alimentație (catering) pentru evenimente, 5629 – Alte servicii de alimentaţie n.c.a., 5630 – Baruri și alte activități de servire a băuturilor, 6910 – Activități juridice, pentru activități ale notarilor și avocaților, 8621 – Activități de asistență medicală generală, 8622 – Activități de asistență medicală specializată, 8623 – Activități de asistență stomatologică, 8690 – Alte activități referitoare la sănătatea umană.


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (hotnews.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *