ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
republica.ro
republica.roVideo

Cum știi dacă copilul tău te aude cu adevărat. Dr Diana Ionescu, medic primar ORL: „Din nefericire, diagnosticăm copii cu surditate la 3 ani”

Deși are un program național de testare a auzului la nou-născuți, puține maternități din România asigură acest screening la venirea unui copil pe lume (n.r. la finele lui 2018, Ministerul Sănătății a extins programul în 186 de maternități și secții de terapie intensivă neonatală). Testul este rapid și deloc dureros, dar din „n” motive sunt unități medicale de stat și private care nu îl efectuează. Asta în condițiile în care trei copii dintr-o mie se nasc cu hipoacuzie, adică cu surditate, chiar dacă provin din părinți sănătoși.

Diana Ionescu este medic primar ORL, este și chirurg și conduce secția de ORL a Spitalului Clinic pentru Copii „Dr. Victor Gomoiu” din București… [continuare]


Accesați articolul integral pe republica.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (republica.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.