libertatea.ro
libertatea.roActualitatePolitica

Cât au cheltuit PNL și PSD din subvențiile de la stat pentru presă și propagandă, în primele șase luni ale anului

PSD a direcționat din banii primiți ca subvenție de la stat nu mai puțin de 5,3 milioane de euro pentru presă și propagandă, în perioada ianuarie-iunie 2022, iar PNL a cheltuit în jur de 3,6 milioane de euro în același scop, potrivit datelor publicate luni de Autoritatea Electorală Permanentă, scrie Hotnews.

25 de milioane de euro au cheltuit în total partidele politice în primele şase luni din 2022, potrivit datelor furnizate luni de Autoritatea Electorală Permanentă.

PSD a primit în jur de 48 de milioane de lei, din care a cheltuit peste 36,3 milioane. Din acești bani, 73,85%, adică peste 26,8 milioane, au reprezentat cheltuielile pentru presă și propagandă.

PNL a primit subvenție de la stat în jur de 40,7 milioane de lei, din care a cheltuit peste 24,7 milioane. Peste 18,2 milioane de lei, adică 73,80% din banii cheltuiți, au fost direcționați pentru presă și propagandă.

În același timp, Partidul Mișcarea Populară a înregistrat cheltuieli pentru presă și propagandă în procent de 25,15% din totalul cheltuielilor efectuate.

Partidul Pro România nu a cheltuit deloc cu presa și propaganda, în schimb, cheltuielile cu personalul și cu onorariile avocaților, executorilor și experților au reprezentat 44,01% fiecare. Și Uniunea Salvați România a avut cheltuieli cu personalul de 34,19% din total, dar nu a virat din subvenții către presă și propagandă.

AUR nu a cheltuit nimic din subvenția primită, mai arată AEP.

Anul trecut, nu mai puțin de 62,6 milioane de lei din banii publici de subvenție au mers de la partide către cheltuielile pentru presă și propagandă. Aceasta a reprezentat peste jumătate din suma cheltuită de formațiunile politice în 2021, potrivit Hotnews. PSD și PNL au fost fruntașe la acest capitol, cu procente de 71,2%, respectiv 64,2%.


Citiți articolul original pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *