libertatea.ro
libertatea.roActualitateNational

Bani de cazare și masă pentru ucraineni, doar dacă se angajează sau își înscriu copiii la școală. Sumele vor ajunge direct la familii

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi o ordonanță de urgență care schimbă modalitatea prin care este acordat sprijinul financiar cetățenilor ucraineni din țară. În forma inițială era vehiculată suma de 2.000 de lei pe lună de familie. „Cuantumul și condițiile de acordare vor fi anunțate printr-o hotărâre de guvern viitoare”, a anunțat astăzi purtătorul de cuvânt al instituției Dan Cărbunaru.

Acesta a spus că ordonanța de urgență nu face decât să traseze noile reguli de acordare a sprijinului financiar pentru cazare și masă. Banii nu vor mai merge către proprietarii cazării ca până acum, ci direct către familiile de ucraineni. „Programul 50/20”, cum este cunoscut, deconta proprietarilor 50 de lei pe zi pentru cazare și 20 pentru masă pentru fiecare persoană. Pentru o familie de trei persoane, de pildă, suma putea fi de 6.300 de lei pe lună.

În proiectul inițial, se vehicula suma de 2.000 de lei pe lună pentru fiecare familie, însă în forma care a trecut prin guvern nu se mai specifică nicio sumă.

Rămâne condiționarea ca refugiații să facă dovada că se află în contact cu un birou al Agenției de Ocupare a Forțelor de Muncă. Apare o nouă condiție: să aibă copiii înscriși în sistemul de învățământ românesc.

Copiii, la școală și adulții, la muncă

„În viitorul proiect se va prevedea ca suma forfetară să se acorde cu condiția înscrierii copiilor în sistemul de învățământ sau încadrarea în muncă”, a specificat Dan Cărbunaru. Potrivit acestuia, în prezent sunt 5.007 ucraineni angajați în țara noastră, dintr-un total de 110.000 care au rămas aici. Potrivit datelor obținute de Școala 9, erau 4.000 de copii înscriși în școli de la noi, la începutul anului…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *