libertatea.ro
libertatea.roSanatate & Fitness

Al doilea deces cauzat de variola maimuței în Europa, înregistrat tot în Spania

O a două persoană infectată cu variola maimuţei a murit în Spania, a anunţat sâmbătă, 30 iulie, Ministerul Sănătăţii, a doua zi după anunţul primului deces în ţară din cauza acestei boli, relatează agenția France Presse, preluată de Agerpres.

„Dintre cei 3.750 de pacienţi, 120 au fost internaţi şi doi au murit”, a transmis Centrul de Coordonare a Alertelor şi Urgenţelor Sanitare al ministerului în ultimul său raport publicat sâmbătă, fără a preciza data la care s-a produs cel de-al doilea deces.

Acestea sunt primele decese în Europa în rândul pacienţilor infectaţi cu variola maimuţei.

Vineri, Brazilia a anunţat şi ea un deces, fără să se ştie însă dacă virusul este într-adevăr cauza acestor decese.

În total, şapte decese au fost înregistrate la nivel mondial din luna mai, primele cinci fiind raportate în Africa, unde boala este endemică şi a fost detectată pentru prima dată la om în 1970.

Contactat de AFP, Ministerul Sănătăţii spaniol nu a oferit alte detalii, precizând că este vorba despre doi pacienţi infectaţi cu „variola maimuţei” şi făcând referire la „analize care ar putea avea loc ulterior pentru a se putea stabili cauza morţii”.

În Spania, una dintre ţările cu cele mai multe cazuri de variola maimuţei din lume, 4.298 de persoane au fost infectate, conform ultimelor date oferite de Centrul de Coordonare a Alertelor şi Urgenţelor Sanitare.

Epidemia de variola maimuței reprezintă o urgență sanitară globală, cel mai înalt nivel de alertă al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat, pe 25 iulie, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Pe 29 iulie, Ministerul Sănătății de la București a anunțat un nou caz de variola maimuței confirmat la un bărbat de 51 de ani din Giurgiu. Numărul îmbolnăvirilor pe teritoriul României a urcat la 21.

Foto cu caracter ilustrativ: Agerpres


Citiți articolul original pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *