stirihub.ro
stirihub.roActualitateInternational

Wizz Air suspendă relansarea zborurilor Rusia-Emiratele Arabe Unite

Conform Reuters, compania europeană de transport low-cost Wizz Air a suspendat planurile de a relua zborurile din capitala rusă Moscova către Abu Dhabi din Emiratele Arabe Unite, pe fondul criticilor tot mai mari asupra deciziei de relansare din această lună.

În declarația de vineri prin care amâna zborurile până la o noi ordine, Wizz Air nu a facut nicio menționare despre reacțiile oamenilor de pe rețelele sociale, care au inclus unele apeluri de boicotare a companiei aeriene, ci s-a referit doar la „limitările lanțului de aprovizionare din industrie”.

Pe Twitter, compania aeriană a răspuns totuși criticilor spunând că zborul va fi condus de compania sa din Abu Dhabi, care este un transportator înregistrat în Emiratele Arabe Unite care operează în conformitate cu reglementările statului din Golf.

Wizz Air, listată la bursa din Londra, deține un pachet de 49% din acțiunile Wizz Air Abu Dhabi ale cărei aeronave poartă numele și brandul companiei aeriene europene. Fondul suveran de avere Abu Dhabi ADQ deține restul de 51%.

Luna aceasta, Wizz Air a declarat că zborurile între Abu Dhabi și Moscova vor fi reluate din octombrie. Pe 27 februarie, a suspendat toate zborurile cu Rusia după invadarea Ucrainei.

Wizz Air deține și certificate de operare a companiilor aeriene (AOC) în Marea Britanie și Ungaria.

Transportatorii europeni au încetat operațiunile cu Rusia, în timp ce companiilor aeriene ruse li se interzice accesul în spațiul aerian al Uniunii Europene ca parte a sancțiunilor occidentale pentru conflict, pe care Moscova îl numește „operație militară specială”.

Emiratele Arabe Unite nu au impus sancțiuni Rusiei și, în schimb, au spus că încercă să mențină o poziție neutră.

Cu mentionari din Reuters

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *