ULTIMELE STIRI

luni, 8 august, 2022
hotnews.ro
hotnews.ro

Vot în Congresul SUA pentru interzicerea puştilor de asalt

lensa.ro

Congresul american a votat vineri, în primă lectură, interzicerea puştilor de asalt, arme semi-automate aflate în centrul mai multor crime care au şocat Statele Unite, relatează AFP și Agerpres.

Textul, susţinut de preşedintele democrat Joe Biden, a fost adoptat de Camera Reprezentanţilor cu 217 voturi pentru şi 213 împotrivă, dar pare sortit eşecului în Senat.

Din cauza regulilor majorităţii calificate în camera superioară a Congresului, zece senatori republicani ar trebui să voteze împreună cu cei 50 de colegi democraţi pentru a interzice puştile de asalt.

Această perspectivă este puţin probabilă deoarece disensiunile sunt mari pe tema armelor: vineri doar doi reprezentanţi republicani s-au alăturat democraţilor în acest demers.

Cu toate acestea, în 1994 Congresul a reuşit să adopte o lege care interzicea pentru 10 ani puştile de asalt şi anumite încărcătoare de mare capacitate.

Legea a expirat în 2004 şi de atunci vânzările acestor arme, promovate de producători drept „arme sporturi”, au crescut. În ultimii zece ani, vânzările au ajuns la peste un miliard de dolari, potrivit unui raport parlamentar.

Masacrele comise cu puşti de tip AR-15 la o şcoală din Texas (21 de morţi), într-un supermarket frecventat de afro-americani (10 morţi) şi la o paradă de Ziua Naţională (7 morţi) au relansat recent apelurile pentru interzicerea acestor arme.


Citește și:

SUA: Producătorii de arme, anchetați de Congres pentru promovarea puștilor de asalt
Marii producători americani de arme au obţinut peste 1 miliard de dolari în ultimul deceniu vânzând arme de asalt în stil militar


Citiți articolul original pe hotnews.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (hotnews.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
chilipirul-zilei.ro/

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.