promotor
promotor.roAuto

Semafor verde intermitent la dreapta. Poți folosi această bandă pentru a merge înainte?

Semaforul verde intermitent are rolul de a permite șoferilor care vor să vireze la dreapta să pătrundă în intersecție chiar dacă semaforul principal indică roșu. Dar, au dreptul șoferii să folosească această bandă atunci când vor să meargă înainte?

Aceste semafoare intermitente, adiacente celor principale, au fost concepute pentru a fluidiza circulația. Ele sunt montate, în general, în intersecțiile mari și în zonele aglomerate.

De obicei, semaforul intermitent este, de fapt, o săgeată de culoare verde, orientată spre dreapta. Când semaforul indică roșu pentru direcția înainte, această săgeată începe să se aprindă intermitent.

Ce faci când întâlnești un semafor verde intermitent la dreapta?

În principiu, regula semaforului verde intermitent la dreapta este simplă. Ai voie să intri în intersecție, dacă virezi la dreapta, după ce acorzi prioritate pietonilor și celorlalte vehicule.

Când un semafor cu trei culori are o lumină verde intermitentă suplimentară, montată la același nivel cu lumina verde normală a semaforului, sub forma unei săgeți verzi pe fond negru, cu vârful spre dreapta, aprinderea acesteia semnifică permisiunea pentru vehicule de a-și continua drumul în direcția indicată de săgeată, indiferent de culoarea semaforului electric, cu condiția acordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor care au drept de circulație”, se precizează în Art. 59 (4) din legea circulației…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (promotor.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *