hotnews.ro
hotnews.roInternational

Rusia pierde aproape 1.000 de soldați pe zi în Ucraina, dar nu renunță la folosirea atacurilor în masă, potrivit unei analize a oficialilor britanici

Numărul pierderilor zilnice suferite de armata rusă a crescut de la an la an, dar asta nu a făcut Moscova să renunțe la tactica de a folosi atacuri în masă pentru a forța liniile defensive ucrainene, potrivit unei analize publicate duminică pe X de Ministerul Apărării de la Londra.

Dacă în lunile din 2022, armata rusă pierdea circa 400 de soldați pe zi, media a crescut la 693 în 2023 și la 913 în primul semestru din 2024.

Cu toate acestea, armata rusă nu și-a schimbat modul în care luptă. „Această creștere reflectă dependența Rusiei de atacuri în masă pentru a exercita presiune asupra liniilor frontului din Ucraina”.

Media aceasta a suferit o ușoară scădere în martie, scădere care „corespunde unei perioade cu mai puține atacuri raportate”, potrivit oficialilor britanici.

„Reducerea operațiunilor ofensive rusești reflectă foarte probabil o serie de factori: o perioadă de odihnă și de refacere după capturarea Avdiivka și intenția de a reduce notificările privind decese în timpul alegerilor din Rusia”, menționează ministerul apărării de la Londra… [continuare]


Accesați articolul integral pe hotnews.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (hotnews.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *