wall-street.ro
wall-street.roBusiness

România are șase miliardari în topul Forbes al celor mai bogați oameni. Averea lor însumată depășește 10 miliarde de dolari

România are şase reprezentanţi în clasamentul miliardarilor lumii publicat de revista Forbes, averea însumată a acestora depășind 10 miliarde de dolari.

Astfel, conform publicației Forbes, este vorba despre Daniel Dines, fondatorul UiPath, care ocupă locul 1.238 în clasament, cu o avere estimată de Forbes la 2,7 miliarde de dolari, Ion Ţiriac, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari și ocupant al locului 1545 în același clasament, fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii lanţului de magazine de construcţii şi bricolaj Dedeman, ocupanți ai locurilor 1.623 în clasamentul Forbes, cu o avere de 2 miliarde de dolari, respectiv locul 2.152 în lista Forbes, cu o avere estimată la 1,4 miliarde de dolari, aceștia fiind urmați de Ion Stoica, cofondator şi preşedinte executiv al startup-ului de software Databricks, ocupant al locului 2.410 în clasamentul Forbes cu o avere de 1,2 miliarde de dolari şi, în fine, Matei Zaharia, partener de afaceri al aceluiași Ion Stoica, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Publicația citată notează de asemenea faptul că la ora actuală sunt mai mulți miliardari în lume decât oricând altcândva, aceștia fiiind de asemenea tot mai bogați. Astfel, averea lor însumată este de 14,2 trilioane de dolari, practic cu două trilioane (două mii de miliarde) mai mult decât în 2023[continuare]


Accesați articolul integral pe wall-street.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (wall-street.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *