playtech.ro
playtech.roLifestyle

Primul lucru pe care trebuie să îl faci cu hainele abia cumpărate. E foarte important, nu îl ignora!

Atunci când cumpărăm haine noi, dorința de a le etala poate fi copleșitoare. La fel se întâmplă și atunci când primim diverse articole vestimentare sub formă de cadou. Însă ar trebui să fim mult mai atenți la ceea ce facem cu hainele, după ce le ridicăm din magazin. Specialiștii în fabricarea textilelor, dermatologie și imunologie, precum și angajații din astfel de societăți trag un semnal de alarmă. Află ce trebuie să faci cu hainele imediat după ce le cumperi.

Ce trebuie să faci cu hainele noi, după ce le cumperi

Hainele din ziua de azi sunt mult mai versatile. Sunt mai colorate, mai ușor de păstrat curate. Totodată, ele necesită mai puțin timp pentru a fi călcate. Bineînțeles, în comparație cu țesăturile folosite în generațiile trecute.

Dar, cu toate acestea, frumusețea garderobei vine la pachet cu un preț scump. Culorile intense, pantalonii care par că nu se șifonează niciodată și cămășile rezistente la pete sunt astfel datorită rezistenței unor substanțe chimice. Acestea din urmă pot fi extrem de dure pentru piele.

Industria modei și producătorii de textile folosesc adesea coloranți de dispersie, formaldehidă și rășini de finisare pentru a face haine mai atrăgătoare pentru clienți. Mai multe studii au arătat că acei compuși prezenți în cantități semnificative în haine pot provoca iritații ale pielii. Mai ales dacă este vorba despre cazul unei persoane cu piele sensibilă.

Simptome precum reacții alergice pot să apară la doar câteva ore după purtarea pentru prima dată a hainei noi. Ele se pot manifesta pe durata a câtorva săptămâni. Dermatologii spun că această afecțiune care este declanșată de contactul textil poate să fie evitată dacă spălăm hainele înainte de a fi purtate. Acest obicei reduce semnificativ expunerea la substanțele chimice, potrivit Charlie’s Shop.

Dezvăluirile șocante ale unei angajate despre hainele noi

De ce să spălăm hainele noi? Este mai întâi de toate igienic să ne spălăm hainele noi. Iar motivul este unul foarte simplu: niciodată nu știm ce se întâmplă cu ele în magazine. O angajată a unei societăți care se ocupă de comercializarea articolelor vestimentare a vorbit despre un gest dezgustător comis de către colegii săi.

Din cauza că angajatorul societății își obliga salariații să poarte haine de la brandul cu pricina în turele de muncă, angajații au recurs la un gest pur și simplu șocant. Pentru că nu voiau să dea bani pe haine scumpe, îndepărtau etichetele de la articole din magazin. Angajații purtau hainele din magazin și, la finalul zilei, le reetichetau spre a fi vândute.


Citește și: Hainele care nu trebuie băgate niciodată la mașina de spălat. Rămâi fără ele după ce le scoți


„Nu aveam voie să purtăm haine de la alte mărci sau de la alte magazine. Managerul te aprecia mai ales dacă purtai lucruri din noua colecție. Muncești toată ziua. Transpiri. Întotdeauna mi s-a părut dezgustător ce făceau colegii mei. Deci, acesta e sfatul meu pentru voi: spălați hainele după ce le-ați cumpărat!”, a transmis angajata, potrivit SpyNews.ro.


Citiți articolul original pe playtech.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (playtech.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *