caleaeuropeana.ro
caleaeuropeana.roInternational

Ministrul Bogdan Aurescu, întâlnire cu o delegație a Congresului SUA: România este un aliat de încredere al SUA, implicat activ în zona Mării Negre

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit sâmbătă, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, Delegația bipartizană a Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, condusă de președintele acesteia, Mike Rogers.

Potrivit unui comunicat al MAE remis CaleaEuropeană.ro, ministrul român al afacerilor externe l-a felicitat pe președintele Comisiei pentru numirea recentă în această poziție și a apreciat faptul că vizita în România are loc la scurt timp de la preluarea mandatului. De asemenea, a salutat revenirea în România a reprezentantului John Garamendi, care a participat, la 1 iulie 2022, la “Black Sea Security Summit”, organizat la Constanța de Comisia Helsinki a Congresului SUA, reuniune co-prezidată de ministrul Aurescu.

Bogdan Aurescu a transmis mulțumiri pentru sprijinul bipartizan pe care Congresul SUA, în particular Comisia pentru Servicii Armate, îl acordă securității pe Flancul Estic al NATO, în special pentru securitatea României. 

Ministrul român de externe a transmis, de asemenea, aprecierea pentru creșterea consistentă a prezenței militare americane în România după declanșarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, creștere permisă și favorizată de sprijinul primit din partea parlamentarilor americani…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *