financialintelligence.ro
financialintelligence.roActualitateInternational

#postBrexit: Liz Truss va suspenda Protocolul nord-irlandez dacă va deveni premier al Regatului Unit

Favorita în cursa pentru şefia Partidului Conservator britanic şi, implicit, pentru funcţia de prim-ministru al Regatului Unit, Liz Truss, este decisă să suspende Protocolul nord-irlandez, document anexat Acordului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană, în cazul în care ea va ajunge la conducerea executivului de la Londra, relatează vineri euractiv.com.

Oficiali britanici susţin că există deja condiţiile necesare pentru activarea articolului 16, prin care Protocolul poate fi suspendat dacă acesta cauzează ”dificultăţi economice, sociale sau de mediu care tind să persiste” sau ”perturbări ale comerţului”.

Suspendarea Protocolului nord-irlandez ar fi o măsură populară în rândul parlamentarilor conservatori… [continuare]


Accesați articolul integral pe financialintelligence.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *