În primele trei luni ale acestui an, aproape 60 de români și-au declarat falimentul personal, un număr dublu față de aceeași perioadă a anului trecut.
Ratele la bancă sau la instituțiile non-bancare i-au făcut pe mulți dintre ei să fie depășiți de datorii și să apeleze la instrumentul juridic pus la dispoziție de stat. Potrivit statisticilor, în ultimii 3 ani, viaţa românilor s-a scumpit cu 40%. Oamenii plătesc acum mai mult pentru orice, fie că este vorba despre mâncare, facturi sau rate. Din acest motiv, mulți dintre ei au ajuns la capătul puterilor și au apelat la procedura de faliment personal sau de insolvență.
Doar în primele 3 luni ale acestui an, 57 de persoane au depus cereri, un număr dublu față de aceeași perioadă a anului trecut, iar față de 2021 este o creștere de 8 ori. Doar o singură persoană a strâns datorii în valoare de 1,2 milioane de lei, fiind cea mai mare sumă restantă din acest an, arată datele de la ANPC.
„Printre principalele motive pe care le invocă debitorii ar fi acelea că nu mai fac față cheltuielilor cu traiul zilnic și nu mai fac față cu plata datoriilor către creditor către instituțiile bancare, în mare parte că trebuie IFN-uri.”, a declarat la Antena 3 CNN Ruxandra Badea, director la Direcţia de Insolvenţă ANPC… [continuare]
Accesați articolul integral pe newmoney.ro