libertatea.ro
libertatea.roActualitateInternational

Reacția Kremlinului la propunerea UE privind restricționarea vizelor pentru ruși: „Astfel de măsuri nu pot rămâne fără răspuns”

Kremlinul, prin vocea purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov, condamnă apelurile unor ţări membre de a interzice intrarea în UE pentru cetăţenii ruşi, declarând că propunerile sunt „iraționale”, iar Rusia va riposta dacă sunt puse în aplicare, transmite Reuters.

„Pas cu pas, din păcate, atât Bruxelles-ul, cât și capitalele europene individuale demonstrează o lipsă absolută de rațiune”, a declarat marți Dmitri Peskov, în conferința sa zilnică de presă.

Peskov a mai spus că acțiunile Europei față de Rusia „se limitează la nebunie”, iar această „iraţionalitate” permite să fie dezbătute astfel de măsuri.

„Desigur, astfel de decizii nu pot rămâne fără răspuns”, a avertizat Peskov, fără să precizeze ce măsuri ar putea lua Rusia.

Unele state membre UE susțin cu fermitate interzicerea totală a vizelor de turism pentru ruși, ca răspuns la acțiunile Moscovei în Ucraina, spunând că a călători în Europa este un privilegiu, nu un drept. Altele preferă o măsură mai simbolică, precum suspendarea acordului UE-Rusia de facilitare a vizelor… [continuare]


Accesați articolul integral pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *