libertatea.ro
libertatea.roInternational

Israel anunță o inevitabilă operațiune militară, după ce Hamas a transmis că ultimele negocieri pentru încetarea focului s-au încheiat

După „discuţii aprofundate şi serioase” ultima rundă de negocieri pentru încetarea focului în Gaza s-a încheiat la Cairo, Egipt, a anunţat duminică gruparea militantă Hamas, repetând cereri cheie pe care Israelul, care pregătește o operațiune militară la Rafah, le-a respins din nou, relatează AP, citată de News.ro.

Principalul punct de trecere pentru livrarea ajutorului umanitar atât de necesar pentru Gaza a fost închis de Israel, după ce Hamas l-a atacat.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a afirmat că Hamas nu a luat în serios un acord şi a avertizat că va avea loc „o operaţiune puternică în viitorul foarte apropiat la Rafah şi în alte locuri din toată Gaza”.

Israelul nu a trimis o delegaţie la discuţiile mediate de Egipt şi Qatar. Presa de stat egipteană a relatat că delegaţia Hamas a mers pentru discuţii în Qatar, unde grupul are un birou politic, şi se va întoarce marţi la Cairo pentru noi negocieri.

O altă ameninţare la adresa discuţiilor a venit în momentul în care Israelul a ordonat închiderea birourilor locale ale televiziunii Al Jazeera din Qatar, acuzând-o că difuzează incitare anti-Israel. Interdicţia nu pare să fi afectat operaţiunile canalului în Gaza sau în Cisiordania… [continuare]


Accesați articolul integral pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *