Să-ți gestionezi emoțiile este responsabilitatea ta și o formă de grijă de sine. În plus, îți va crește și stima de sine, te va ajuta să ai relații mai bune.
Relaționarea cu cei din jur nu este mereu cel mai ușor lucru de făcut. Dacă în relații am fost răniți, în relații ne putem vindeca, tot în relații ne vor fi apăsate butoanele iar și iar până ne luăm lecția necesară și luăm în mână hățurile propriei vieți și alinări sănătoase. Este simplu să zici din cauza ta, tu mă faci să simt așa, pentru că ai făcut x lucru am reacționat în maniera asta care te deranjează. Da, și cel din fața ta are propria lui parte de responsabilitate, așa cum și tu o ai pe a ta în interacțiunea dintre voi. De asemenea, ai responsabilitatea tu față de tine să ceri, să pui limite sănătos, să te uiți la propriul comportament care rănește și să-l corectezi, să te temperezi, ori să pleci chiar dacă doare.
Onestitatea
Sigur că nu poți face schimbarea menționată anterior dacă nu îți asumi maniera disfuncțională de a gestiona o situație care te provoacă. Da, poate că partenerul sau o prietenă a uitat de ceva important pentru tine și asta te face să te simți tristă, să îți zici că tu nu ești importantă pentru persoana respectivă, dar explozia de furie, cu injurii, amenințări sau chiar o formă punctuală de răzbunare cu ce te ajută? Te simți puternică? În control? Dar ce se întâmplă cu conexiunea dintre voi după ce se consumă acest moment? Vei deveni mai apropiată, te va aprecia sau iubi mai mult? Sau mai degrabă se va distanța și își va pune întrebări serioase despre legătura dintre voi?… [continuare]
Accesați articolul integral pe elle.ro