ULTIMELE STIRI

luni, 8 august, 2022
playtech.ro
playtech.roCalatorii

De ce se folosesc doar prosoape și lenjerii albe în hoteluri. Motivul surprinzător

lensa.ro

De ce se folosesc doar prosoape și lenjerii albe în hoteluri? Atunci când ajungem într-un hotel, indiferent unde ar fi acesta, găsim frumos aranjate prosoape și lenjerii de culoare albă. Dar v-ați pus întrebarea de ce se folosesc doar prosoape și lenjerii albe în hoteluri? Citiți în continuare și veți afla că motivul este unul surprinzător de simplu și banal.

Totul este de un alb imaculat. Dar, de ce se folosesc doar prosoape și lenjerii albe în hoteluri?

Prosoapele și lenjeriile de pat, cel puțin cele folosite acasă, vin într-o varietate de culori și țesături. Același lucru este valabil și când vine vorba de clasicele prosape de baie.

Dar, dacă vorbim strict despre hoteluri, aici totul este alb, fără excepție. Cearșafurile și prosoapele sunt întotdeauna albe, un alb strălucitor, de înaltă calitate.

Având în vedere faptul că albul de hotel este foarte mult uzat, este o alegere curioasă. Și, deși ar putea face mai ușor de depistat gândacii de pat, nu acesta este motivul.

Hotelurilor le place să folosească cearceafuri albe pentru că pot face rapid și ușor curățenia. Motivul, deși poate părea surprinzător, are legătură cu curățenia, și mai ales cu depsitarea murdăriilor. Cu alte cuvinte, cu albul, sunteți sigur că așternuturile au fost proaspăt spălate.

Practica a început în anii 90

Lanțul Westin este creditat cu popularizarea folosirii de prosoape și lenjerii albe în anii 1990. Decizia a contrazis tendința hotelurilor de a folosi cearceafuri colorate. Dar Westin a simțit că ar putea îmbunătăți camera făcând această mică schimbare.

„Patul complet alb a creat acest efect de halou. Oamenii credeau că o cameră a fost renovată, chiar dacă fusese schimbat doar patul. A avut un impact uriaș.”, a declarat Erin Hoover, fost vicepreședinte al departamentului de design al hotelurilor Westin și Sheraton, pentru HuffPost în 2014.

Un alt motiv pentru care cei de la Westin au ales să folosească doar prosoape și lenjerie albe, este unul logistic. Cu alte cuvinte, logistic vorbind, așternuturile albe facilitează, de asemenea, curățarea rapidă. Atât cearșafurile, cât și prosoapele albe, pot fi aruncate în aceeași mașină de spălat, fără teama de avea probleme cu ieșitul culorilor la sppălat.

Cât despre motivul pentru care albul din hoteluri este atât de simplu: Hotelurile folosesc cele mai noi tehnologii de spălătorie, inclusiv mașini cu ultrasunete care pot distruge petele extrem de rapid și ușor. De asemenea, acestea utilizează mai multe cicluri de spălare.

Așadar, deși puteți cu siguranță să vă luați cearceafuri albe pentru dumneavoastră, „efectul de halou” este ceva pentru care probabil trebuie să faceți o rezervare. Așa că, acum că ați aflat de ce se folosesc doar prosoape și lenjerii albe în hoteluri, pe viitor veți încerca să le mențineți, totuși, mai curate.


Citiți articolul original pe playtech.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
chilipirul-zilei.ro/

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.