economica.net
economica.netInternational

Cum a influențat munca de acasă performanțele companiilor care au permis acest lucru

Pandemia din 2020 pare să fie o amintire îndepărtată, dar schimbările pe care izolarea le-a creat în societate continuă să producă efecte, unul dintre cele mai vizibile fiind trendul de a lucra de acasă, ce a evoluat acum într-un mediu de lucru hibrid, deoarece companiile doresc ca angajaţii să lucreze la birou cel puţin o parte din timp, potrivit unei analize realizată de analistul eToro, Bogdan Maioreanu, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, multe dintre companiile „staruri ale pandemiei” care au ajutat sute de milioane de angajaţi să traverseze perioada de izolare şi au facilitat trecerea de la munca de la birou la munca de acasă s-au arătat surprinzător de reziliente, chiar dacă unele dintre cele care au strălucit în acea perioadă au ieşit din atenţia publicului în ultimii doi ani, pe măsură ce situaţia a revenit la normal.

„Am alcătuit un coş de 15 acţiuni ale firmelor care în timpul pandemiei au devenit campioanele mediului de ‘muncă de acasă’, cum ar fi companii de gaming, magazine de bricolaj şi producători de echipamente de fitness, platforme de comerţ electronic şi livrare la domiciliu, centre de date şi cloud computing, găzduire web şi videoconferinţe. Am inclus acţiuni precum Electronic Arts, Peloton şi Zoom, dar şi firme precum Domino’s Pizza, Campbell Soup şi mari retaileri de bricolaj ca Lowe’s şi Home Depot. La sfârşitul anului 2021, acest coş înregistra o creştere de 70% faţă de valoarea sa la 1 ianuarie 2020, depăşind indicele S&P 500 care a crescut cu doar 48%”, spune analistul.

Însă, la patru ani de la începutul pandemiei din 2020, coşul de acţiuni „munca de acasă” prezintă o creştere globală de doar 47%, uşor sub performanţa indicelui S&P 500, care a crescut cu 57%… [continuare]


Accesați articolul integral pe economica.net

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (economica.net). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *