elle.ro
elle.roSanatate & Fitness

Ce ar trebui să știi despre tulburările de alimentație

Tulburările de alimentație pot afecta pe oricine, indiferent de gen, vârstă, sex sau statut social, iar de cele mai multe ori, acestea duc și către diverse afecțiuni fizice și mintale.

Cu siguranță atunci când ai văzut titlul acestui articol, te-ai gândit la anorexie, una dintre cele mai cunoscute tulburări de alimentație. Însă, pe lângă ea, mai sunt și altele, precum bulimia și hiperfagia.

Întâi de toate, ar trebui să știi că tulburările de alimentație sunt boli care pot apărea în orice momentul al vieții, ele fiind puternic determinate de stilul nostru de viață și de atenția pe care o acordăm alimentației. Aceste tulburări pot apărea încă din adolescență, iar dacă nu sunt tratate la timp, pot duce la afecțiuni mult mai grave. În același timp, nu ar trebui să confuzi tulburările de alimentație cu fluctuațiile de greutate, care pot fi normale și nu reprezintă semne de îngrijorare.

Chiar dacă aceste tulburări vizează în prim-plan mâncarea, e important de reținut că un rol important îl are și mediul în care trăiești, deoarece se pot declanșa și în momentul în care ești foarte stresată sau anxioasă. Ele mai pot fi influențate și de percepția unei persoane despre cum ar trebui să arate corpul ei, aceasta fiind asociată cu imaginile de pe platformele de socializare.[continuare]


Accesați articolul integral pe elle.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (elle.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *