sfatulmedicului.ro
sfatulmedicului.roSanatate & Fitness

Abordarea acneei in sarcina

Ce este acneea vulgara

Acnea vulgara este o tulburare inflamatorie cronica a unitatii pilosebacee (bulbul firului de par si glandele sebacee) si este caracterizata prin aparitia de leziuni noninflamatorii (comedoane) si leziuni inflamatorii (pustule si noduli) care pot provoca durere, cicatrici, aspect inestetic si disconfort psihologic.

La femeile care planifica sarcina sau care sunt gravide, aceasta conditie poate fi particular de deranjanta, avand in vedere schimbarile fiziologice hormonale si natura imprevizibila a acneei in aceasta perioada de timp.

Desi acneea adesea se amelioreaza in timpul primului trimestru, ea poate sa se agraveze in timpul celui de-al treilea trimestru ca rezultat al cresterii concentratiilor materne de androgeni si efectele rezultate asupra productiei de sebum.

In plus fata de schimbarile hormonale, factorii imunologici asociati sarcinii pot contribui de asemenea la aparitia acneei. Leziunile inflamatorii tind sa fie mai comune decat leziunile noninflamatorii, adesea cu implicare extinsa si la nivelul trunchiului. Persoanele cu antecedente de acnee sunt mai predispuse la dezvoltarea acneei in timpul sarcinii… [continuare]


Orice informatii despre sanatate de pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.


Accesați articolul integral pe sfatulmedicului.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (sfatulmedicului.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *