ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
antena3.ro
antena3.roSanatate & Fitness

Analiza simplă care arată dacă avem sau nu osteoporoză | Dr. Belenski: „Riscul este de 4 ori mai mare”

Astăzi discutăm despre osteoporoză, boala silențioasă la care trebuie să fim foarte atenți. Reumatologul Daniela Opriș-Belinski ne spune care sunt simptomele, cauzele și mai ales dacă se vindecă sau nu.

Osteoporoza poate să apară din foarte multe cauze, dar cel mai frecvent apare la doamne, după instalarea menopauzei.

Prin urmare, apare din cauza scăderii nivelului de estrogen. Atât la femei, cât şi la bărbaţi apare odată cu înaintarea în vârstă. Scade densitatea mineral osoasă şi începe să scadă şi calitatea osului şi astfel apare osteoporoza.

Nu este o boală doar a vârstnicilor, dar este o boală în care vârsta este un factor de risc important. Nu îi duc pe pacienţi foarte multe simptome la medic, pentru că până nu apare singura manifestare, şi anume, fractura, nu au de unde să cunoască că au osteoporoză, decât dacă îşi fac o anumită determinare.”, a spus medicul Daniela Opriș-Belinski, miercuri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3… [continuare]


Accesați articolul integral pe antena3.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (antena3.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.