ULTIMELE STIRI

luni, 8 august, 2022
promotor
promotor.roAuto

Primele modele electrice BMW construite pe platforma Neue Klasse vor fi un sedan și un SUV

lensa.ro

Producătorul german de automobile de lux BMW se află în plin proces de dezvoltare a noii platforme destinate vehiculelor electrice. Denumită Neue Klasse, aceasta va sta la baza unor noi modele cu zero emisii pe care le vor construi bavarezii.

Primul autovehicul dezvoltat pe viitoarea arhitectură electrică nu va fi, așa cum se credea, un crossover. Potrivit șefului BMW, Oliver Zipse, acesta va fi un sedan de clasă compactă, iar ceva mai târziu va fi urmat de un SUV sportiv. Ambele modele ar urma să fie lansate în cursul anului 2025.

Viitoarele modele electrice vor reprezenta peste 50% din vânzările BMW

Cu modelele i4 și iX, cei de la BMW oferă în prezent două dintre cele mai populare vehicule electrice. Acestora li se vor alătura spre mijlocul deceniului o nouă generație de mașini cu emisii zero, care vor susținute de ceea ce compania bavareză numește „Neue Klasse”.

Este vorba despre o nouă platformă, care în prezent este în curs de dezvoltare. Primele modele care vor primi viitoarea arhitectură electrică vor fi un sedan de segment C și un SUV cu valențe sportive.

Informația a fost inclusă în comunicatul de presă care detaliază rezultatele financiare ale BMW Group în primul semestru din 2022. Potrivit CEO-ului mărcii bavareze, Oliver Zipse, „Neue Klasse” va sta la baza celor două modele.

„Din 2025 vom face următorul mare pas cu Neue Klasse. Această platformă definește ceea ce va reprezenta Grupul BMW în viitor. Pentru început, plănuim un sedan de clasă compactă în segmentul modelului Seria 3 și un SUV sport”, a declarat Zipse. Acesta a mai precizat că, până în 2030, mașinile dezvoltate pe noua platformă vor reprezenta mai mult de jumătate din totalul vânzărilor companiei.

BMW nu a dezvăluit mai multe detalii cu privire la viitoarele sale vehicule electrice. În schimb, nemții spun că în paralel cu viitoarele modele electrice dezvoltate pe noua arhitectură vor fi produse și mașini echipate cu motoare termice, care vor avea la bază alte platforme ale grupului.

Sursa: Carscoops


Citiți articolul original pe promotor.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (promotor.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
chilipirul-zilei.ro/

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.