ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
gandul.ro
gandul.roActualitateInternational

Găgăuzia pregătește terenul pentru a solicita anexarea la Federația Rusă!

S-a dat alerta la Chișinău după ce publicațiile de limbă rusă din Republica Moldova au lansat informația că în Găgăuzia se pregătește terenul pentru anexarea acestui teritoriu la Federația Rusă! Nici bine n-a trecut șocul organizării unor referendumuri de alipire la „Maica Rusie” în patru regiuni ucrainene, că un altul lovește comunitatea internațională.

Găgăuzia vrea să se alipească Rusiei și bate fierul acum, cât încă e cald.

Găgăuzia, la o aruncătură de băț de Galați

Interesul lui Vladimir Putin este evident: liderul rus vrea să ajungă cu orice preț la gurile Dunării, iar Găgăuzia, prin apropierea de frontiera cu România (la o aruncătură de băț de Galați), reprezintă o șansă de neratat.

Potrivit site-ului rupor.md, o agenție de știri în limba rusă, Comratul („Parlamentul” Găgăuziei) organizează o adunare generală la care va fi pus în discuție statutul regiunii. Întrunirea este programată pentru 2 octombrie, adică la o săptămână după aflarea rezultatului celor patru referendumuri din Ucraina… [continuare]


Accesați articolul integral pe gandul.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (gandul.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.