rfi.ro
rfi.roActualitateInternational

Vicepremier moldovean, discuții cu șeful Gazprom.”A fost extins termenul de realizare a auditului datoriei Moldovagaz”

Vicepremierul moldovean, Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a avut discuții, în regim de videoconferință și la telefon cu Alexei Miller, directorul general Gazprom. Cei doi au discutat despre situația livrărilor de gaze pentru perioada următoare, dar și despre auditul datoriei Moldovagaz.

„Ieri, în regim de videoconferință, și azi, la telefon, am discutat cu Alexei Miller, directorul general Gazprom, referitor la situația livrărilor de gaze pentru perioada următoare. Am discutat despre realizarea auditului datoriei, despre capacitatea de plată a MoldovaGaz a prețului ridicat pentru gaz și despre perspectivele livrării de gaze pentru iarna care vine”, afirmă Andrei Spînu.

Vicepremierul susține că Gazprom a confirmat volumele de gaz pentru luna septembrie și a extins termenul de realizare a auditului până pe 1 octombrie. În context, Andrei Spînu spune că realizarea auditului până luna viitoare nu este posibilă și a reiterat necesitatea de a extinde termenul, până pe 31 martie 2023. ”Vom continua discuțiile și în perioada următoare”, spune vicepremierul… [continuare]


Accesați articolul integral pe rfi.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (rfi.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *