economica.net
economica.netActualitateEnergie

Preţurile gazelor naturale în Europa au crescut, după anunţul Gazprom că va opri livrările prin conducta Nord Stream 1 timp de 3 zile

Lucrările de întreţinere neprogramate la conducta Nord Stream 1, care trece din Rusia până în Germania prin Marea Baltică, adâncesc o dispută privind gazele dintre Rusia şi Uniunea Europeană şi amplifică atât riscul unei recesiuni, cât şi al penuriei în timpul iernii, scrie News.ro.

Preţul gazelor pe termen de o lună la hub-ul olandez TTF, o referinţă europeană pentru tranzacţionarea gazelor naturale, a crescut luni cu 19%, ajungând la 291,5 euro (291,9 dolari) pe megawatt oră.

Contractul a încheiat tranzacţiile de vineri la un nivel record de 244,55 euro pe megawat oră, înregistrând al cincilea câştig săptămânal consecutiv, scrie News.ro.

Gazprom a declarat vineri că oprirea este determinată de faptul că singurul compresor al conductei rămas în funcţiune necesită întreţinere… [continuare]


Accesați articolul integral pe economica.net

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (economica.net). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *